E Fatura Sistemine Nasıl Geçilir?

E Fatura Sistemine Nasıl Geçilir?

Ülkemizin gündemine ilk olarak 2010 yılında adım atan e fatura sistemi, aslında her ticari işletmenin nihayetinde karışılacağı bir durum. Peki, e faturaya nasıl geçilir veya bugün için tüm işletmeler e faturaya geçmek zorunda mı? Gibi birçok sorunun kafa karışıklığına neden olduğu bir atmosferde, birbiriyle bağlantılı e-arşiv, e- fatura ve e-irsaliye kavramlarını açıklamaya çalışacağımız yazımız tam da konuyla ilgilenenlere göre bilgiler içeriyor. Öncelikle bilinmesi gereken her 3 uygulamanın birbiriyle farklı amaçlar taşıdığıdır. Dolayısıyla isimlerindeki benzerliklere aldanmamak gerekiyor. Ülkemizde sorumlu olarak Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda sürdürülen ticari anlamda e dönüşümün farklı parçalarından oluşan bu sistemler bugün için yasada tarif edilen şirketler haricinde zorunlu değildir. Ancak taslak olarak hazırlanmış bu yasaların çok yakında yürürlüğe gireceğine kesin gözüyle bakıldığından, bugün için 121.000 işletmeyi kapsayan bu sorumluluğun milyonlarla ifade edileceği bir sürece hızla yaklaştığımızı söyleyebiliriz.

E Fatura Uygulaması Belge Güvenliği Sağlıyor

Yüksek teknoloji ürünü gelişmiş programlar ve bilgisayarların kullanıldığı bir alt yapısı bulunan e fatura uygulamasına geçmek aslında sanıldığı gibi zor ve maliyetli bir iş değildir. Belge iletimini çok daha güvenli hale getirmek ve daha az maliyetle bu fonksiyonları sağlayabilmek için geliştirilen sistem, gerek ticari işletmenin gerekse tüketicinin yararına olacak şekilde çok sayıda avantajlarla doludur. Değiştirilemeyen ve yasal kuruluşlar hariç üçüncü kişilerin hiçbir şekilde müdahil olamadığı ortamlarda gönderici ve alıcı arasında köprü kurulmasını sağlayan e fatura her geçen yıl çok daha fonksiyonel hale geliyor. bu nedenle henüz sisteme geçmemiş firmaların şimdiden alt yapılarını hazırlamalarından yarar var. Peki, firmalar nasıl bu sisteme geçecek? Dilerseniz şimdide bu konu hakkında ayrıntıları aktaralım.

E Fatura Sistemine Geçiş Sağlıyoruz

Aslında E faturaya geçebilmek için firmaların önünde birden fazla seçenek bulunuyor. Bunlardan bir tanesi işletmenizin bilgi işlem altyapısını tamamen e-faturaya uyumlu hale getirmek. Diğer bir yöntem, gelir idaresi başkanlığının açıkladığı lisans almış özel entegratör firmaların çözümlerini kullanarak e-faturaya geçmektir. Başka bir yöntemde, bu altyapı hizmetlerini kendi başına sağlamakta yetersiz kalan veya bu konudaki teknik donanımı olmayan işletmeler için getirilmiş, Gelir İdaresi Başkanlığından doğrudan alınan mali mühürdür. Tabii burada çok önemli bir hatırlatma yapalım; mali mühür olmadan e fatura göndermek ve almak mümkün değildir. Ayrıca e-fatura alabilmek veya gönderebilmek için her iki tarafın e-fatura sistemine geçiş yapmış olması gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Elbette tüm bu detayları pas geçerek E Fatura, E arşiv ve veya E-imza konularında hizmetler üreten firmamızdan hizmet talebinde bulunarak söz konusu hizmetlere ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra lütfen aklınıza takılan sorular için bizleri günün her saatinde aramaktan çekinmeyiniz. Sizlere çok daha kapsamlı bilgi sunmaktan bizlerde büyük mutluluk duyarız. Esenlikler diliyoruz.

#efatura # efaturanedir #efaturayanasılgecilir #yerindeimza