E-Faturaya Geçme Şartları

E-Faturaya Geçme Şartları

Ticari yaşamın çok daha seri bir şekilde dönüşüm sağlayabilmesi için geliştirilen e fatura sistemi her yönüyle firmalara büyük avantajlar sağlıyor. Tabi e-faturaya geçme şartları nelerdir? Veya bu faturayı kimler kullanmak zorundadır? Gibi soruların sıkça sorulduğu sistemle ilgili olarak ilk etapta dikkate alınması gereken kriterin, vergi usul kanununun değişik birkaç maddesi içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu kanun ve aynı kanuna dayanarak çıkarılan yönetmelik ya da tebliğler aslında e-devlet projesini projesinin bir parçası olarak değerlendirilmelidir. Çünkü bu proje kapsamında tüm kamu ve tüzel kişilikler çok daha rahat kontrol altında tutularak işleyişin hızlandırılması ve bu sayede gerek personel gerekse kırtasiye masraflarından önemli oranda tasarruf edilmesi gibi birçok önemli avantaj hedeflenmektedir. Dolayısıyla yasal bakımdan tariflenen ölçülerde herkesin bu proje çatısı altında toplanması öncelikli olarak düşünülmektedir.

E-Fatura Yakın Bir Gelecekte Tüm İşletmeler İçin Zorunlu Olacak

Elbette eski bir sistemden çok daha modern ve yeni bir sisteme geçiş kolay olmadığından yasalarımız e fatura sistemine geçecek firmaların altyapılarını hazırlamaları ve gerekli kriterleri tamamen sağlayacak kapasiteye erişmeleri için belirli bir zaman aralığı tanımıştır. Tabii bu sınırlı bir süre için geçerlidir ve bu yıl E Fatura kullanım zorunluluğunun çok daha fazla firmayı içerisine alacak şekilde zorunlu hale getirileceği daha önce yetkili kurumlar tarafından dile getirilmişti. Peki, e-faturaya geçiş şartları neleri gerektiriyor? Sizleri daha fazla bekletmeden bu konu hakkında sizleri bilgilendirelim.

4760 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Şirketler E Fatura Kullanmak Zorunda

İnternet üzerinden satış gerçekleştiren ve yıllık 5 milyon ciro hacmine ulaşan tüm firmaların hâlihazırda e-fatura kullanmaları zaten zorunlu. Bunun dışında internet üzerinden alışveriş satış gerçekleştirmese bile yıllık brüt 10 milyon lira ve üzerinde satışı gerçekleştiren firmalar yine bu zorunluluk kapsamı içerisinde yer alıyor. Ayrıca özel tüketim vergisi kanunu (4760 sayılı kanun) kapsamında belirli malları ithal edenler veya üretenlerde (ekli I ve III listede yer alanlar)  yine e fatura kullanmak durumunda.  Tabii e-fatura kullanım zorunluluğu dışında aynı firmalar Mali Mühür ve E Defter gibi diğer zorunlu uygulamaları da edinmek zorundadırlar. Her ne kadar zor uygulamalar gibi görünse de aslında çok fazla zaman almayan bu işlemleri profesyonel hizmetler üreten firmamızdan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Aynı zamanda e İmza veya e arşiv fatura gibi diğer hizmetlerimizden en uygun fiyatlarla yararlanabilirsiniz. Web sayfamızda yer alan telefon numaralarımız gün içerisinde sizleri cevaplamak üzere sürekli açık bulundurulmaktadır. Bol kazançlı çalışmalar diliyoruz.

#E-FaturayaGeçmeŞartları #E-FaturaBaşvuruŞartları #E-FaturaNedir #NedenKullanılmalıdır? #yerindeİmza #eFaturaAvantajları