E İmza Başvurusu İçin Neler Gerekli

E İmza Başvurusu İçin Neler Gerekli

E İmza Başvurusu İçin Neler Gerekli

Teknolojik gelişmeler ticari anlamda büyük kolaylıkları beraberinde getiriyor bunlardan bir tanesi de elektronik imza nitelendirilen sistemdir. Tabi öncelikle e imza başvurusu yapmanız ve bu sistemi kullanabilmek için ihtiyaç duyacağınız sistematiği edinmeniz gerekiyor. 5070 sayılı elektronik imza kanunu ilk olarak 2004 yılında yasalarımıza girerek bugün için özellikle ticari yaşamı son derece olumlu etkilemiştir. Artık birçok anlaşma e-imza kullanılarak imzalanıyor ve son derece fonksiyonel katkıda bulunarak ticari yaşamın çok daha hızlı ilerlemesini sağlıyor.  Bir tanımlama yapmak gerekirse; elektronik ortamda hazırlanan ve gönderen kişiye ait olduğu teyit edilmiş, ayrıca gönderme esnasında hiçbir değişikliğe uğrama şansı bulunmayan dijital bir veri olarak tanımlanabilmektedir. Dolayısıyla en az ıslak imza kadar geçerli ve hukuki bakımdan kabul edilen bir imza türüdür diyebiliriz. Ancak elektronik imzayı normal ıslak imza gibi düşünmemek gerekiyor. Harflerden, sembollerden veya karakterlerden oluşan imza türünde her üç metot tek başına veya hep birlikte kullanılabilmektedir. Bunun anlamı bir e imza türünde harf sembol ve karakteri bütünleştiren bir logo geliştirilerek benzersiz bir imza oluşturulabiliyor.

Kamu Kurumları Adına Elektronik İmza Oluşturulamaz

Akıl karıştıran ve sıkça karşılaşılan bir yanlış anlamanın öncelikle düzeltmesini yapmak gerekiyor. Bir kamu kuruluşunda çalışan kişi gerçek kişi kendi adına elektronik imza oluşturabilir, ancak bunu kurum adına yapamaz. Yani o kurumda çalışması kişinin kurumun imzasını atması anlamına gelmiyor. Dolayısıyla elektronik imzayı sadece gerçek kişiler kullanabilir. Söz gelimi bir şirketin yetkilisi şirket adına bir e imza oluşturamaz, fakat kendi e imzası ile işlem yapabilir ve şirket adına anlaşma imzalayabilir. Şimdi sizleri daha fazla bekletmeden e imza için yapmanız gerekenleri aktaralım. Üzerinde TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi resmi belge niteliği taşıyan belgeler ile başvuru yapmanız yeterli oluyor. Kurumsal olarak bir e imza edinmek istiyorsanız? Ticaret sicil memurluklarından son 6 ayda kayıtlı olduğunuzu gösteren faaliyet belgesinin aslını getirmeniz yeterli oluyor. Başta e imza olmak üzere e fatura veya e arşiv fatura sistemleri sağlayan kuruluşumuzdan işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Lütfen internet sayfamızda bulunan telefon numaralarımızı arayınız. Sizleri hizmetlerimiz konusunda bilgilendirmekten büyük mutluluk duyarız. İyi günler diliyoruz.

#eİmza #eİmzaBasvurusu #elektronikİmza #yerindeİmza #eFatura #eArşiv #ticaret #sicilMemurluk #yerindeİmza #elektronikİmza #teknolojik