E İmza Nasıl Atılır?

E İmza Nasıl Atılır?

Elektronik ortamı daha fazla kullanarak iş yükünü azaltan ve bürokratik süreci önemli ölçüde hızlandıran e imza nasıl atılır? Sorusuna dilerseniz hep birlikte yanıt arayalım. Aslında bir veri güvenliği uygulaması olan elektronik imza Türkiye’nin her gün gelişen e-devlet dönüşüm projesi için çok büyük önem taşıyor. Kurumsal nitelikteki hizmetleri ile elektronik sertifika sağlayıcısı olan firmamız belge ve dokümanlarınıza güvenli bir şekilde imza atarak bu arada kaybedilen zamanı size geri kazandırmayı hedeflemektedir. uluslararası standartlarla uyumlu güvenlik altyapısına sahip olan firmamız her büyüklükte kuruluşa elektronik imza konularında anahtar projeler üreterek optimum çözümler sağlamaktadır. ıslak imza ile aynı geçerliliğe sahip olan elektronik imzayı kullanabilmeniz için gerekli tanımlamaları yapılmış kart veya çok daha kolay kullanım sağlayan ve akıllı çubuk olarak nitelendirilen Token satın almanız yeterli oluyor. Elbette cihazınızı satın aldıktan sonra bilgisayarınıza gerekli kurulumu yapmanız gerektiğini anti parantez belirtelim.

E İmza Alma Sürecinin Ardından Kurulum Geliyor

Satın aldığınız kart veya Token otomatik yönlendirme ile kurulumu kolayca gerçekleştirmemizi sağlıyor. Dolayısıyla e imza alma sürecini kurulum ile tamamlamış oluyorsunuz. Aynı zamanda elektronik imza uygulamasını eposta içeriklerin güvenliğini sağlamak konusunda da kullanmanız pekâlâ mümkündür. Fakat bu noktada önemli bir hatırlatmada bulunalım: elektronik imzalı bir e-posta gönderebilmeniz için öncelikle ilgili eposta hesabında bir defaya mahsus ayarların yapılması gerekiyor. Daha sonra yapmış olduğunuz bu ayarlar otomatik olarak e-imza uygulamasını kullanmanızı sağlayacaktır. Yine akıllı çubuğun bilgisayara takılmasının ardından bir eposta oluşturmak ve alıcı bilgilerinin eklenmesi yeterli oluyor.

Elektronik İmza Veri Güvenliği Açısından Kritik Öneme Sahiptir

Mesaj yazıldıktan sonra ekrana gelen imzala tuşuna basmanızın ardından Pin kodu girilerek eposta Elektronik imzalama işlemi tamamlanmış oluyor. Üstelik bu sayede bir dokümanın kimden geldiği, gönderilme saati ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığı gibi hayati konular bu uygulama ile görünebilir hale geliyor. Ayrıca önemli dokümanlar üzerinde değişiklik yapılmasını önleyen elektronik imza başta yüksek seviyede güvenlik gerektiren işlemler olmak üzere iş süreçlerinin her aşamasında kritik rol oynuyor. Bunun yanı sıra bir dokümanı birden fazla kişinin imzalaya bilmesine olanak sağlayan elektronik imzayı kullanarak büyük ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlanabilmektedir. Lütfen e imza nasıl atılır veya e imza almak için neler gerekiyor? Gibi konularda aklınıza takılan tüm soruları internet sayfamızda bulunan telefon numaraları üzerinden bizlere aktarınız. E-Arşiv, E-Fatura veya E-İmza uygulamalarımız hakkında sizleri bilgilendirmekten büyük mutluluk duyarız. Esenlikler dileriz.

#verigüvenliği #eimzanedir #yerindeimza