Elektronik İmza Nasıl Alınır?

Elektronik İmza Nasıl Alınır?

Teknolojinin zirvesindeki insanlık deyim yerindeyse dur durak bilmeden, her güne farklı bir yenilikle uyanıyor. Devrim niteliğindeki bu yeniliklere en çarpıcı örneklerden birisini Elektronik imza sistemi. Bilindiği gibi her gün milyonlarca birey veya firma sözleşme, taahhüt ya da farklı bir nedenle ıslak imza kullanmak zorunda kalıyor. Artık bu devir yavaş yavaş kapanıyor ve bunun yerine e İmza yöntemi devreye girerek insanların bir araya gelmesine gerek bırakmıyor. Dolayısıyla birbirinden çok uzakta bulunan kişilerin artık bir şeyi imzalamak için aynı ortamda bulunmalarına gerek kalmadı diyebiliriz.

E İmza Nedir?

Ülkemizde 2004 yılında yürürlüğe giren ve 5070 sayılı kanun çerçevesinde hukuki zemine oturtulan E İmza (elektronik imza),tamamen yasal bir uygulamadır. Tabi doğal olarak bağlayıcılığı en az ıslak imza kadar resmi bir prosedüre dayanıyor. Elbette çok sayıda avantajı bulunan bu sistemi kullanmak isteyenlerin e imza nedir?  Sorusunun yanıtını doğal olarak çok iyi bilmesi gerekiyor. Genel olarak bir tanımlama yapmak gerekirse; farklı kullanım alanlarında, farklı şekil, sembol, harf ve karakterden oluşan elektronik imza, tarafların kimliklerinin doğrulandığı sayısal verilerden oluşan bir sistemdir diyebiliriz. Dolayısıyla elle atılan imzadan çok farklıdırlar ve benzersiz şifrelerle korunurlar. Ayrıca bunlar belirli bir süre için alınan hizmetlerdir ve. 1,2, 3 yıllık olarak düzenlenirler. Bunun yanı sıra tıpkı ıslak imza uygulamasında olduğu gibi hukuki bağlayıcılığı bulunan E-imza bir Usb Token(kişiye ve kuruma özel kart) ile birlikte kullanılmaktadır.

E imza Nasıl Kullanılır?

Özellikle ticari anlaşmalara önemli bir esneklik kazandıran elektronik imza binlerce kilometre uzakta bulunan firma veya bireyler arasında resmi bir statüde anlaşmaların geçerli olmasını sağladığından günümüzde hayli popüler bir uygulama halini almış durumda. Bu sayede son derece hızlı bir şekilde gerçekleşen sözleşmelere fonksiyonellik kazandıran uygulama sayesinde eskiden haftalarca, hatta aylarca bile sürebilen sözleşme aşaması artık saniyeler içerisinde gerçekleşebiliyor. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden e imza nasıl kullanılır? Konusuna açıklık getirelim. Öncelikle nitelikli elektronik sertifikalar (NES) kanunu madde 9. uyarınca bir sertifika hizmet sağlayıcısı edinmeniz gerekiyor. Daha sonra satın alacağınız özel yazılım programını güvenliği tam olarak sağlanmış bilgisayarınıza yükledikten sonra artık E imzanızı kullanabilirsiniz. Dolayısıyla elektronik imza nasıl kullanılır? Sorusunun esas yanıtı kullanacağınız yazılımın özelliklerini bilmenizden geçiyor diyebiliriz. Lütfen e-imza ile ilgili olarak bilmek istediklerinizi web sayfamızda yer alan telefon numaralarından bizlere aktarmaktan çekinmeyiniz. Profesyonel yazılımları ile ticaretinize yön verecek en fonksiyonel programları satın alabileceğiniz firmamızı tercih ettiğiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Esen kalınız.

#elektronikİmzaProgramı #elektronikİmzaFaturaSorgulama #elektronikİmzaUygulaması #elektronikİmza #eİmzaNedir #elektronikİmzaNasılKullanılır #eİmzaNedir #eİmza #yerindeİmza